Overslaan en naar de inhoud gaan

Roussel, Slicing met kwaliteitslabel

Roussel Slicing is een kwaliteitslabel op zich. Reeds van in 1995 volgen we alle kwaliteits- en hygiënelabels op de voet. Inzake voeding is er immers maar één norm, namelijk de hoogst mogelijke.
De werkwijze van Roussel Slicing is dan ook volledig methodisch en erop gericht om aan alle kwaliteitsnormen te voldoen die maar enigszins mogelijk zijn mogelijk zijn binnen de food.


 

Permanente bewaking van de koude keten.

De constante monitoring van de koude keten is uiteraard één van de allerbelangrijkste voorwaarden voor betrouwbare voedselveiligheid. Bij Roussel Slicing gebeurt deze monitoring van de koude keten 24/7 via een geautomatiseerd temperatuurcontrolesysteem. Vanaf de levering van de grondstoffen bij Roussel Slicing tot en met de levering van de geslicte en verpakte producten bij de klant. Die levering gebeurt vanzelfsprekend met koelwagens die uitgerust zijn met hetzelfde temperatuurcontrolesysteem. Zo is de traceability gegarandeerd over het hele traject.

 

 

 

 

 

Een breed assortiment voor elk wat wils.

Het courante gamma van Roussel Slicing is al behoorlijk uitgebreid en biedt een antwoord op ongeveer 90 % van de behoeften. Die laatste 10 % kunnen voor de klant echter ook belangrijk zijn. Door onze decennialange ervaring als vleesgroothandel kunnen we ook uw ‘speciale’ vragen meestal zeer flexibel beantwoorden. Aarzel dus niet als u een bepaalde charcuterievariant niet in ons basisassortiment terugvindt. Op eenvoudige aanvraag snorren we hem zo voor u op.

 

 

 

 

Voorgesneden vleeswaren, verpakt onder uw eigen merk of private label.

Zowel voor grotere als voor kleinere volumes is het mogelijk om uw vleeswaren te slicen en verpakken onder uw eigen label. Dit zowel op fabrikant- als op groothandelsniveau. Ook wat de verpakkingsvorm betreft beschikken we over heel wat mogelijkheden zowel in skinpack-verpakking als in atmos-trayverpakking. Contacteer ons voor de technische specificaties hiervoor.

 

ACS- & IFS- certificaten

Roussel Slicing beschikt zowel over het ACS-certificaat als het IFS 7 certificaat. ACS is de afkorting van ‘Auto Controle Systeem’. Het is een wettelijke, strenge verplichting die opgelegd wordt door het FAVV (Federaal Agentschap Voor Voedselveiligheid) en dit 'ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant’. De audit die daarvoor jaarlijks gebeurt spitst zich toe op hygiëne, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) en traceerbaarheid. Dit certificaat is specifiek voor de productie van voedingsmiddelen in de volgende sectoren: vleesproducten, kant-en-klare gerechten, salades, natuurdarmen. IFS staat voor International Featured Standards. Deze standaard buigt zich over Food Defense en Food Fraud om maximale 'goods-protection' van binnenuit en buitenaf te garanderen. 
 

 

Ook met allergenen zit u bij Roussel Slicing safe.

Voedselallergieën vormen een groeiend gezondheidsprobleem. Circa 2 à 3 % van de wereldbevolking heeft ermee te kampen en zelfs 6 à 8 % van de kinderen. Zowel het aantal als de ernst van de gevallen nemen bovendien toe.
Allergenen in de voeding zijn dus een ernstige zaak waarmee Roussel Slicing terdege rekening houdt.
De belangrijkste maatregel nemen we al op productieniveau. Vleesproducten die allergenen bevatten, worden op een aparte productielijn versneden en geslicet. Daarbovenop zijn er aangepaste reinigingsprocedures voorzien na iedere productrun. En ten slotte worden de de 14 allergenen die mogelijks in de voedingswaren voorkomen duidelijk vermeld op het etiket. Dat volledig in lijn met de Europese wetgeving terzake.

Flexibel en altijd dichtbij.Dankzij onze centrale ligging bij Brussel zijn we nooit ver van onze klanten en kunnen we snel en vlot leveren. Daarnaast beschikken we over een flinke portie flexibiliteit die eigen is aan een familiebedrijf en een ruim, vast assortiment dat we permanent op stock hebben. Roussel Slicing is dan ook meer dan uw leverancier; we zijn uw partner.

 

Vragen? Bestellingen? Contacteer ons!

Tel. 00 32 (0) 52/33 18 97
Fax 00 32 (0) 52/33 49 78

 

Inchecken volgens HACCP norm

Scanner

Temperatuur controleren

Thermometer

Koelruimte voorraad

Sneeuwvlok

Slicen

Mes

Vullen

Verpakking vullen

Verpakken onder inerte atmosfeer

Verpakken onder inerte atmosfeer

Afgewerkte producten opbergen in koelruimte

Rek met dozen

Leveren

Vrachtwagen